Gevuld ei met bieslook en kerriepoeder

Misschien wel de meest klassieke vorm van het gevulde ei. Doet het goed op ieder feestje. Presenteer een schaal met hapjes, van toast met brie - walnoten en honing. Of met olijventapenade gevulde deegrolletjes, de gevulde eieren zijn het eerst op. Het lijkt wel of iedereen bij de ander wil proeven of ze dit hapje nog lekkerder kunnen maken. 

Dit is een recept voor 8 halve gevulde eieren. Je kunt natuurlijk alle ingrediënten gewoon verdubbelen wanneer je er 16 wilt hebben. Je begint met water koken - niet te hard laten koken - de eieren erin zodat je een hard gekookt ei overhoud. Afhankelijk van de grootte van de eieren die je gekocht hebt duurt dit maximaal 10 minuten. Daarna laten schrikken, pellen en in de lengte door midden snijden. Haal het eigeel met een vorkje of mesje er uit en doe dit in een kommetje. Prak dit met een vork zo fijn mogelijk. Voeg mayonaise (halvanaise), yoghurt, mosterd, paprikapoeder en kerriepoeder toe en meng goed door elkaar. Doe het mensgel in een spuitzak en maak mooie toefjes in de eiwitten. Bestrooi met wat bieslook. Heb je geen spuitzak, neem dan een boterhamzakje en knip het puntje eraf. Werkt ook prima.

Categorie: eenvoudig

Ingredienten:

4 eieren
1 eetl mayonaise
1 eetl yoghurt
1 theel mosterd
Klein beetje paprika poeder
Klein beetje kerriepoeder
Verse bieslook

Copyright © 2009 - 2019 LDB Sales B.V.