Gevuld ei met creme fraiche en mosterd

Voor de afwisseling gebruik ik in plaats van mayonaise en ketchup eens crème fraîche en mosterd. Mijn voorkeur gaat uit naar Dyon-mosterd, deze geeft iets meer smaak. En om het gekookte eitje nog iets meer pit te geven een paar druppels tabasco.

Ik kies altijd niet te grote eieren, de meeste gasten willen om knoeien te voorkomen toch liefst het hele gevulde ei in hun mond stoppen.

Kleine of maximaal middelgrote eieren, klasse S tot en met M. Kook de eieren (ik neem meestal 3 of 4 halve gevulde eieren per persoon) in ruim water. Een minuut of 10 moet genoeg zijn. Laat ze even schrikken onder de stromende koude kraan en pel de eieren. 

Snijd de eieren in de lengte door en haal met een klein lepeltje het geel eruit. Probeer het wit zo min mogelijk te beschadigen. Hak de bieslook fijn.

Meng het eigeel, de crème fraîche, de bieslook, mosterd en een paar druppels tabasco tot een gladde pasta. Lukt dit niet helemaal, voeg dan een héél klein beetje mayonaise toe. Naar smaak zout en peper toevoegen. Schep het gladde mengsel in een spuitzak (of een plastic boterhamzakje waar je de punt vanaf knipt). 

Leg de halve eieren met de opening naar boven op een handdoek of theedoek, dan blijven ze goed liggen. Spuit het mengsel voorzichtig in de eieren. Bestrooi de eieren met een beetje paprikapoeder. Eet smakelijk

Categorie: eenvoudig

Ingrediënten:

4 middelgrote eieren
1 el verse bieslook (bakje à 25 g)
1 tl mayonaise (indien nodig)
1 el crème fraîche
1 tl dijonmosterd
3 druppels tabasco (flesje à 57 g)
1 tl paprikapoeder

Copyright © 2009 - 2019 LDB Sales B.V.