Gevuld ei met parma-ham en kappertjes

We gaan uit van een basisrecept voor 8 gevulde eieren. Kook 4 middelgrote eieren in ruim kokend water totdat ze hard zijn (ongeveer 10 minuten). Laat de eieren schrikken door ze onder de koude kraan te houden. Pel de eieren, laat ze even afkoelen en snijd ze doormidden in de lengte. Haal met een lepeltje het eigeel eruit. Meng daarna dit eigeel, de mayonaise, de crème fraîche, de mosterd en de tabasco door elkaar. Voeg eventueel ook nog wat fijn gesneden bieslook toe. 

Wanneer je dit basismengsel klaar hebt, snijdt dan de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en meng dit door het basismengsel. Bak intussen de parmaham uit in de pan en leg deze op keukenpapier zodat je mooie droge ham krijgt. Breek dit in kleine stukjes.

Doe het mengsel in een spuitzak. Heb je geen spuitzak bij de hand, gebruik dan een boterhamzakje waar een van de puntjes vanaf knipt. Mocht je een boterhamzakje gebruiken, wil dan niet te snel anders scheurt het puntje verder open. Garneer met de stukjes droge parmaham en eventueel nog wat kappertjes voor het zuurtje - succes gegarandeerd.

Categorie: iets moeilijker

Ingrediënten:

4 middelgrote eieren
1 el verse bieslook (bakje à 25 g)
1 tl mayonaise (indien nodig)
1 el crème fraîche
3 druppels tabasco (flesje à 57 g)
2 plakjes parmaham
potje zongedroogde tomaatjes
potje kappertjes

Copyright © 2009 - 2019 LDB Sales B.V.