Gevuld ei met zalm en augurk

Het blijkt iedere keer weer, wat zijn ze toch lekker die gevulde eieren. En er zijn zoveel varianten, ook al weet je dat niet. Hier hebben we een variant met zalm en augurk voor je gevonden, een lekker frisse variant van het aloude gevulde eitje. 

Zoals je misschien wel weet, kook je eerst de eieren in ruim kokend water in een minuut of 10 hard. Daarna afkoelen (ei laten schrikken onder de koude kraan) en pellen.

In de lengte doormidden en het eigeel er voorzichtig met een lepeltje uitscheppen. Bewaar de halve lege eieren op een doek zodat ze niet weg glibberen. De vulling als volgt: meng het eigeel met een theelepel mayonaise - een eetlepel cème fraîche - een theelepel mosterd en drie druppels tabasco. Zo heb je een mooi basismengsel. Eventueel kun je er ook nog een eetlepel fijngehakte bieslook doorheen scheppen. Ik zou overigens ook wat gesneden bieslook achter de hand houden om te garneren. 

Zodra je het basismengsel klaar hebt snijd je een gewone augurk in hele kleine blokjes en mengt deze augurk blokjes door je basismengsel. Vul dan de halve eieren en garneer met een klein plakje (opgerolde) zalm er bovenop.

 

Categorie: eenvoudig

Ingrediënten:

4 middelgrote eieren
1 el verse bieslook (bakje à 25 g)
1 tl mayonaise (indien nodig)
1 el crème fraîche
3 druppels tabasco (flesje à 57 g)
1 middelgrote augurk
2 plakjes gerookte zalm

Copyright © 2009 - 2019 LDB Sales B.V.